25.4.2016

Ensimmäinen kurssi suoritettu

Tänään on Silke suorittanut hyväksytysti Suomen etsijäkoirat ry:n hajuntunnistuksen alkeiskurssin. Viimeisenä kurssijälkenä tehtiin 300 metrin mittainen metsäjälki, joka oli vanhentunut tunnin ajan. Hienosti pieni nenäkoira toimii jäljellä. Se etenee nenä maassa täysin jäljen päällä ja tekee tarkkaa työtä. Aluksi etenee rauhallisesti, mutta välillä lisää vauhtia. Tänään jäljesti lähes loppuun asti täysillä. Sitten viime metreillä taisi riistan haju tulla nenään, tai sitten maalikoira oli jo niin lähellä, että Silke ajatteli tehtävän olleen suoritettu. Joka tapauksessa mäyräkoira teki hienoa työtä ja nyt voimme jatkaa treenaamista treeniryhmässä. Tarkoitus olisi ainakin silloin tällöin käydä jäljellä, ettei homma ihan täysin unohdu. Ja nyt kiinnostaa kovasti kokeilla, miten Silke toimii verijäljellä. Hyvät pohjat nenätyöskentelyyn on saatu.

Tänään olen myös ilmoittanut Silken ensimmäisiin näyttelyihin. Reilun kuukauden päästä Joensuussa on koiranäyttelyt, joten Pikkutyyppi saa astua estraadille. Ollaan seisomista treenailtu ja miten se voikaan tuntua niin helpolta Silken kanssa. Martta aina laittoi moiset missihömpötykset pelleilyksi eikä voinut mokomaa touhua oikein ymmärtää. Vieläkin, jos yritän saada Martan hienoihin seisomiskuviin, niin Kääppä muuttuu kovin happamaksi. Silke on luotu seisomaan. Saan vääntää jalat vaikka mihin asentoon, niin se on Silken mielestä ihan ok. Ainakin jos siitä saa lihapullaa palkinnoksi. Sain myös vihdoin trimmattua Silken pään, että se alkaa näyttääkin mäyräkoiralta eikä enää hassulta turottajalta.







Silken juoksut alkavat olla loppusuoralla. Tällä viikolla jää agilitytreenit vielä väliin, mutta ensi viikolla päästään taas treenaamaan. Paljon on kaikkea treenattavaa, kun on agilityt, tokot, verijäljet ja muut. Mitenköhän sitä ennättääkään. Katsotaan, mihin tuo Pikkutyyppi syttyy eniten ja harrastetaan sitten sitä. Martta pääsee parin päivän päästä osteopaatin käsittelyyn ja sitten pitäisi Martankin kanssa aloittaa treenaaminen. Se selvästikin kaipaa tekemistä.








Ei kommentteja: