27.8.2012

Toinen ALO2-tulos

Pitihän sitä toistakin tokokoetta jännittää niin, että hermot oli riekaleina koeaamuna. Tällä kertaa hermoilu ei kohdistunut paikalla makuuseen vaan seuraamiseen. Miten se Martta tuntuikin aamulla taas niin nihkeältä ja väsyneeltä. Vai oliko se vain minun oma olotila? Onhan se huomattu, että tuo pieni otus aistii äärettömän tarkasti minun mielialan ja tahattomankin elekielen. Se myös reagoi siihen samalla mitalla. Kun minä hermoilen kehässä, niin Martta muuttuu epävarmaksi ja passiivisemmaksi kuin yleensä. Kunhan saan oman hermoiluni kuriin, niin ehkäpä meidän suorituksetkin paranevat. Joka tapauksessa tässä tokokokeessa itselläni oli hitusen varmempi olo, kuin ensimmäisessä viikko sitten, joten tarvitaan vain kokemuksia koetilanteista, niin kai tämä paremmaksi muuttuu. Ja taas meidän suoritus näytti videolta katsottuna paremmalta kuin miltä se siinä suorittaessa itsestäni tuntui. Luulin, että mäyriäinen laahusti voimattomana minun perässä seuraamiset, mutta videollahan se näyttää niin iloiselta ja reippaalta.

Tässä meidän osasuoritukset:

Luoksepäästävyys 5 p.  Mokoma otus murahti tuomarille, joten rokotti siitä 5 pistettä, kuten kuuluukin. Tätä ruetaan nyt sitten harjoittelemaan ihan urakalla.

Paikalla makaaminen 9 p. Hienosti oli paikallaan tuttujen koirien välissä. Mutta pomppasi perusasentoon heti kun tulin sen vierelle.

Seuraaminen kytkettynä 8 p. Minusta se tuntui hieman tahmealta. Jätti viimeisen perusasennon tekemättä. Välillä hiimaili hivenen liian takana.

Seuraaminen taluttimetta 8,5 p. Samanlaista kuin edellinenkin seuraaminen. Juostessa jäi liikaa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 p. Martta meni hienosti maahan, mutta tuomari rokotti minun käsiliikkeestä, jota en edes itse tajunnut tehneeni.

Luoksetulo 10 p. Ihana Martta, esitti sellaisen luoksetulon, jota en ole nähnyt treeneissäkään pariin kuukauteen! Tuli laukalla luokse, mitä ei tosiaankaan ole harrastanut aikoihin.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 p.  Miun moka. Ensinnäkin teki saman kuin viime kokeessa, eli seurasi pari metriä ja päätti jäädä siihen seisomaan ihan oma-aloitteisesti. Nyt olin nokkalampi ja annoin heti uuden seuraamiskäskyn. Mutta sitten annoin liian napakan seisomiskäskyn, joten Martta meni maahan.

Estehyppy 9,5 p. Hyvä hyppy, jäi aivan esteen taakse seisomaan. Tepasteli siinä hieman, joten tuomari vähesi puoli pistettä turhasta liikehdinnästä.

Kokonaisvaikutus 10 p. Tuomarin mielestä mäyriäisen tekeminen oli ihanan näköistä ja koira teki töitä innokkaasti ja motivoituneesti. Olemme hyvin hitsautunut parivaljakko ja kannusti meitä jatkamaan.

Tulos: 157 pistettä, ALO2

Tuomarina toimi Riikka Pulliainen, joka olikin todella mukava tokotuomari. Erittäin kannustava ja positiivinen.

Koe oli meidän "oman" hallin pihalla. Se taktiikka, että jätän auton tarpeeksi kauaksi koepaikasta ja että Martta on autossa viime metreille asti osoittautui ainakin tällä kertaa hyväksi taktiikaksi. Sain koiraan paremmin draivia ennen kehään astumista, kun se oli tylsistynyt jonkin aikaa autossa. Martta stressaa melkoisesti kaikessa hälinässä ja etenkin odottaessa. Nyt odotti autossa aivan rauhallisena.

Turha tässä on jossitella, vaikka ykköstulos olikin taas lähellä. Mikä tahansa liike kun olisi onnistunut hitusen paremmin, niin oltaisiin ylitetty tuo 160 pisteen maaginen raja. Mutta me nyt vaan ollaan kakkostuloksen tasolla. Eniten ehkä harmittaa tuo murahdus tuomarille. Se oli kyllä täysin turha juttu. Seuraavaa tokokoetta en käy vielä miettimään. Vaihtoehtoina on lokakuussa oleva koe tai sitten jätetaan suosiolla ensi kevääseen. Jos me ei selvästi petrata tekemistä ennen lokakuuta, niin ei me osallistuta. Tarvittais nyt möllitokoja harjoittelua varten. Siis minun hermojen harjoitusta varten.

Ja tässäpä sitten näette videolta, miltä se sitten näytti:

 

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Me Friidan kanssa siirrytiin yhdellä ykköstuloksella avoimeen luokkaan, kun en oikein tykkää tuosta hihnassa seuraamisesta. Luoksepäästävyys on Friidalla ok, mutta kannattaa harkita, josko Martankin kanssa rupeatte vain avo-liikkeitä treenaamaan. Piilopaikallamakuu voi olla tietysti haasteellista, mutta toisaalta avo:ssa on kokenemmat koirat.
Viime viikonloppuna korkattiin avo, saatiin ykköstulos ja nyt aletaan treenata voittajaluokan liikkeitä kuntoon. Tähtäin on siellä ylemmissä luokissa.