20.9.2015

Kiihdytyskisoissa tänään

Meidän oma seura PoKs, tai siis sen maasto- ja ratajuoksujaosto eli voisiko sanoa, että vinttikoirporukka, järjesti koirien kiihdytyskilpailut, ja sinne suunnattiin tänään. Kyseessähän on leikkimielinen kisa, jossa kaiken rotuiset koirat voivat testata nopeutta vieheen kanssa tai ilman. Koira voidaan lähettää juoksemaan, sitä voidaan kutsua maalista, tai sen kanssa voi vaikka juosta yhdessä. Marttahan rakastaa vieheen perässä juoksemista, mutta ajattelin kokeilla viehettä myös Silkelle. Silke oli mukana myös ihan sosiaalistamisen kannalta, kun kuitenkin tapahtumassa oli paljon koiria, ihmisiä ja vielä kuulutusten äänet. Vaan olipa pikku tyyppi tapahtumassa mahdottoman rennosti. Paitsi että kaikki koirat ja ihmiset kiinnostaa, joten kaunista hihnakävelyä oli ihan turha odottaa. Mutta ei se hätkähtänyt äänimaailmaa eikä hulinaa ympärillä.

Pentujen kisa oli 50 metriä. Koska en tiennyt, että ymmärtääkö Silke mitään vieheen päälle, niin juoksin itse maaliin ja Maria piti Silkeä lähdössä. Ei kyllä pentu epäröinyt yhtään, kun irti päästettiin. Hienosti kipitti koko matkan, vaikka ei tainnut vieheestä mitään älytä. Ajanottaja oli maaliviivalla kyykyssä, joten sehän piti ehdottomasti käydä tervehtimässä. Pentu on kyllä niin ihanan sosiaalinen tyyppi :)

Martta kilpaili minien sarjassa, johon kuului kaikki alle 40 cm:n koirat, ja matka oli 100 metriä. Kun Martta tajusi vieheen, niin sen jälkeen se ei nähnyt enää mitään muuta. Mahtava ajohaukku kajahti ilmoille, kun Martta ampaisi "jäniksen" perään. Ja maalissa "jänis" sai kyytiä, onneksi oli kestävä viehe. 

Martan mielestä sadanmetrin juoksu jäi ikäänkuin kesken, ja se odotti koko ajan, että milloin mennään uudelleen, ja veti vain radalle päin. Ei ymmärtänyt suuri metsästäjä, että jäähdyttelylenkin jälkeen lähdettiinkin kotiin. Harmittaa ihan, kun ei ole ehditty koko kesänä käymään maastojuoksutreeneissä Martan kanssa. Mutta pakko nyt ryhdistäytyä, kun näkee, miten paljon koira tuosta vieheen jahtaamisesta nauttii.

Sen verran rankkareissu tuntui olevan, että koirat ovat nukkuneet koko loppupäivän. Iltalenkillekin piti patistella mukaan, ja sen jälkeen uni taas jatkui.2 kommenttia:

-e- kirjoitti...

Hyvä että te menitte juoksemaan ja näytitte, että mäykyllä jalat toimii, vaikka ne lyhyet ovatkin :) Meidän oli tarkoitus tulla, mutta kuulosti siltä ettei meillä ois ihan handlattu. 2/3 osaa ei ois varmaan jättänyt juoksua tohon 100 metriin vaan ois ollut peto on irti -tilanne ;)

Kati kirjoitti...

Olisitte vaan tulleet! Tosi mukava ja rento tapahtuma. Ja kyllä siellä olisi porukalla irti juoksevat pedot pyydystetty :)