10.1.2016

Silken agilitytreenit ACE:lla

Silkellä oli eilen eli lauantaina agilitypäivä. Pakkaspäivän aamuna pakkauduttiin Annin ja Yrsan sekä Marian ja Miuxin kanssa Annin autoon ja suunnattiin kohti Kuopiota. Silke pääsi ihan oikeisiin agilitytreeneihin oikeiden aksakoirien joukkoon. Etukäteen ajattelin, että mitenköhän mahtaa Silken agilityt onnistua, koska ollaan niin vähän tehty mitään kunnollista. Eikä tuollaisen pennun keskittymiskyky riitä kovin kummoiseen treeniin. Silke on melkoinen nenäkoira, eli kaikki hallissa olevat hajut kiinnostaa sitä aivan valtavasti. Niinpä aluksi näytti ACE:llakin, että hajujen maailma taitaa viedä pikkukoiran mukanaan. Mutta sitten kun treenit aloitettiin, niin Silke keskittyikin hienosti olennaiseen eli agilityyn. Täytyy vain olla tarkkana, että mitään ylimääräistä huuhailuaikaa ei jää treenien välille. Tehtävät suoritetaan nopealla tempolla ja jos ns. luppoaikaa on tehtävien välillä, niin otan koiran vaikka syliin siksi aikaa, ettei se ala itse keksiä tekemistä ja väsytä itseään turhaan.

Nyt yllätyin siitä, miten hyvin Silke jaksoi keskittyä, vaikka samaa tehtävää toistettiin moneen kertaan. Hyvin innokkaasti se teki ja hyvällä vireellä. Ja näissä treeneissä Silke esitteli "loistavaa" irtoamista. Putki oli kerrassaan vastustamaton, joten saatiinpa siitä hyvät treenit ja kotitehtävät, kuinka Silkelle aletaan opettaa ohjauksiin tulemista. Tähän astihan se on saanut hömpötellä vähän sitä mikä on hyvältä tuntunut, mutta kai sille nyt pitäisi pikku hiljaa alkaa opettaa ihan oikeitakin juttuja.

Tältä näytti Silken agility:3 kommenttia:

Lucy ja Roni kirjoitti...

Onpa hauskannäköistä menoa! Tuota lajia olisi hauska joskus kokeilla.

Kati kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan. Ja hauskaa se onkin, jos koira siitä innostuu :)

Lucy ja Roni kirjoitti...

Lucy on sen verran rauhallinen köpöttelijä, että aika voisi käydä pitkäksi odotellessa sitä esteeltä esteelle, mutta Ronissa voisi olla nopeutta ja räjähtävää voimaa. Toisaalta ehkä liiaksikin. Harmi, että harrastusmahdollisuudet ovat aika huonot täällä kotipaikkakunnallamme.