23.5.2016

Mäykkyset ja veneMeillä on ollut ihana toukokuu: aurinkoa ja lämpöä on ollut riittävästi ja siitä ne mäyräkoiratkin tykkää. Ensi kesää odotellaan ihan eritavalla, sillä tulossa on veneilykesä. Toukokuun alku on mennyt veneen kevättöitä opetellessa. Koirat ovat olleet meidän mukana venerannassa. Autossa ovat loikoilleet ja räkyttäneet jokaista rannan kulkijaa. Välillä ovat päässeet tonkimaan rantatöyrästä, mutta muun ajan ovat yllättävän hyvin viihtyneet autossa.

Viikko sitten vene laskettiin vesille ja heti seuraavana päivänä mäyrinkäiset pääsivät kokeilemaan venekyytiä. Tulipahan todettua, että koirat tulevat todennnäköisesti matkustamaan liikkeelläoloajan sisällä. Hienosti viihtyivät veneessä pöydän alla olevassa tilassa. Sehän ei oikeastaan paljoa eroa auton kyydissä olemisesta. Veneen kansi tuntui ainakin näin äkkiseltään liian liukkaalta etenkin Martan tassujen alla. Silke kyllä asteli luontevasti oudolla pinnalla.Kun rantaudutiin pitämään kahvitaukoa, niin koirat saivat juoksennella rannassa. Vaan ainakin Martalla meni enemmän seisoskeluksi veneen liepeillä. Pelkäsi kai jäävänsä kyydistä, kun vinkui takaisin veneeseen.Mutta ollaan me muutakin tehty kuin puuhasteltu veneellä. Ulkona ollaan oltu niin paljon kuin vaan mahdollista. Ja Silke on käynyt agilitytreeneissä heti kun juoksut loppuivat. Viime kerralla Silke teki ensimmäistä kertaa hypyt rimojen kanssa. Rimakorkeus on niin matala kuin se saadaan viritettyä eli 15 cm.


Martta pääsi viime viikolla osteopaatin käsittelyyn. Neljä viikkoa sitten käytin Marttaa Kuopiossa osteopaatti Jerry Ketolalla. Silloin oli puhetta, että Martalle pitäisi saada toinen kerta pian. Onneksi Jerry oli tulossa Joensuuhun nyt toukokuussa, niin Martta sai toisen käsittelyn. Ja se olikin tarpeen. Martan oikea takajalka oli ekalla kerralla mahdottoman jäykkä. Toisella kerralla oli edelleen jäykkä, mutta nyt antoi paremmin käsitellä.Ei kommentteja: