30.5.2012

Kesän kynnyksellä

Lieksan kisojen suunnitellaan tulevia kisoja ja oikeastaan katsastellaan koko kesän kisoja sillä silmällä, että mihinköhän sitä mentäisiin. Ollaan treenailtu agilityä ja ollaanpa itsenäisesti tehty tokoakin. Kunhan vain saisin tuon paikallamakuun kuntoon, niin eiköhän sitä syksyllä uskalleta mennä kokeeseenkin. Alokasluokan liikkeet alkaa olla hanskassa muilta osin. Martalle tuo paikallamakuu vieraiden koirien kanssa on vielä toistaiseksi liian jännittävää. Nyt tarvitaan vaan tehotreeniä tässä asiassa, niin eiköhän saada sekin liike kisakuntoon.

Lämpimät ilmat ovat houkutelleet meitä pitkille lenkeille. Viime aikona olemme hakeneet lenkkikaveriksi naapurin Lempin. Lempi on 7 kuukauden ikäinen huippusuloinen sekarotuinen, jossa rotujen kirjo on melkoinen (ainakin shelttiä, villakoiraa, tiibetinspanielia ja kymmentä muuta rotua). Martta ja Lempi on hyvä parivaljakko. Martta suhtautuu Lempiin yllättävän tyynesti, mutta suostuu jopa leikkimäänkin Lempin kanssa, ainakin ajoittain. Tai liekö se Martan mielestä leikkiä: Lempi saa Martan juoksemaan, kun leikkii olevansa jänis. Martta aloittaa ajohaukun ja jahtaa Lempiä ihan tosissaan hullun kiilto silmissä. Onneksi ajojahti päättyy yleensä rauhallisesti: kun Lempi pysähtyy, niin Martta palaa tyyneen olotilaan.

Tänään tein parin tunnin lenkin koirakaksikon kanssa. Kahden koiran taluttaminen on helppoa, kun on kaksi hienosti käyttäytyvää otusta hihnojen päässä. Rauhallisimmilla alueilla pystyy molempia koiria pitämään irti, mutta tänään oli niin paljon kulkijoita ja etenkin pyöräilijöitä, että tehtiin suurimmaksi osaksi hihnalenkki. Loppumatkasta, kun tultiin "kotimetsään" laskin piskit irti ja samantien alkoi takaa-ajoleikki. Vielä ne vaan jaksoivat puolentoista tunnin lenkin jälkeen riehua metsässä.

Tässä muutama kuva näistä kaveruksista.


Lempi the Karvakasa


Lempi ja Martta, edes hetken aikaa paikallaan.


Kaksi nenää haistaa paremmin kuin yksi: namujen etsimistä ruohikosta lenkin päätteeksi.


"Lisää namuja!"

Ei kommentteja: