7.5.2012

Kevät saa meidät tokoilemaan

Tämä kevät on niin ihanaa aikaa! Jo tietoisuus siitä, että taas on kylmästä talvesta selvitty hengissä ja kesä on edessä, antaa niin paljon virtaa ja innostusta kaikkeen tekemiseen. Marttakin nauttii auringon lämmöstä ihan täysillä. Minne vaan auringonsäde ikkunasta paistaa, niin jo vain Martta sen löytää ja auringon lämmössä rötköttää. Ja kun ulkona on tarpeeksi lämmintä, niin koira kyllä löytää sen kaikkein lämpimimmän paikan ja nauttii silmin nähden.

Nyt kun maa on sula ja suht' kuivakin, niin tokoilu on taas voitolla meidän treenaamisessa. Miten mukavaa, kun kesken iltalenkin voi poiketa matkan varrella oleville hiekkakentille tekemään jotakin pientä. Siis kunhan vain on muistanut varata kourallisen lihapullapaloja taskuun. Vaan ollaanpa treenattu tokoa porukassakin. Kääpiöryhmä kokoontui taas pitkän ajan jälkeen Kanervalan koulun pihalla. Tehtiin Martan kanssa sellaiset kokeenomaiset treenit. Ainoastaan paikkamakuu jäi seuraavaan kertaan. Riikka toimi liikkurina ja Susanna häiriövalokuvaajana. Martta teki alokasluokan liikkeet tosi nätisti. Etenkin seuraaminen ollaan saatu sellaiseen kuosiin, että sitä kehtaisi jo kokeeseen mennä esittämään. Sen sijaan ohjaaja joutuu vielä opettelemaan koekäyttäymistä, sillä homma kun ei ole minulle mitenkään tuttua, niin nuo liikkurin ohjeet ei oikein mennyt perille. Senpä takia olikin käytävä ihan vain turistina katsomassa lauantaisen tokokokeen alokasluokan suoritukset.

Tässä Susanna ottamia kuvia meidän tokotreenistä:


Yhtä jalkaa alkaa seuraaminen..

.. Ja hienossa kontaktissa mennään.


Liikkeestä maahan, ja siellä se nätistä nököttää.


Luoksetulo :)

Tänään sitten käytiin tokoilemassa uudessa ryhmässä. Koiria oli paikalla lähemmäs kymmenen ja jokainen teki omia juttujaan itsenäisesti, mutta apua kyllä sai tarvittaessa. Paikallamakuu tehtiin tietysti porukalla. No, nyt sitten tuli selville Martan paineensietokyky, kun ympärillä on paljon muita koiria ja ihmisiä. Eli sitä paineensietoa ei sitten ollutkaan. Paikallamakuu ei onnistunut sitten ollenkaan. Martta nousi pari kertaa seisomaan, ja sen ajan kun oli paikallaan, niin alkoi vinkuminen. Olin tyhmä, kun laitoin koiran heti sellaiseen testiin. Olisin voinut aloittaa homman paljon pienemmillä askeleilla, eli ensimmäinen kerta ihan vain sivusta seurattu touhua ja myöhemmin vasta paikallamakuu porukassa. Ja sekin vähitellen. No, tehty mikä tehty. Tulipahan testattua, mitä pitää nyt treenata ahkerasti. Muutenkin maahanmeno onnistui huonosti, kun ympärillä on muita koiria. Painetta oli selvästi liikaa. Tehtiin jonkin verran seuraamista, luoksetuloa, ja hyppyä. Loppuaika oltiin tekemättä mitään, eli yritin saada Martan rentoutumaan, vaikka ympärillä tapahtui. Nyt tarvitaan vain mahdottomasti tällaista treeniä lisää.

Viime torstaina käytin Martan ensimmäistä kertaa hieronnassa Jokisen Siljalla. Sanoin Siljalle jo aikaa varatessa, että kyseessä on pidättyväinen koira, joka ei uusista ihmistuttavuuksista juuri perusta. Siksipä olin hämmästynyt, miten hyvin Martta antoi Siljan käsitellä. Välillä suorastaan silmät kiinni urvotti ja rentoutui, mutta välillä kyllä kiemurteli ja piti ihmeellistä örinää. Kaiken kaikkiaan Martta sai hierojalta puhtaat paperit: ei mitään pahoja jumeja missään ja mahtavat lihakset. Lanteen alueelta ja lonkasta löytyi hieman jäykkyyttä, mutta ei niinkään paljon, että olisi tarvinnut toisen hieronta-ajan. Eli nyt voin ilmoittaa Martan Lieksan agiltykisoihin, jotka on helatorstaina. Olin nimittän etukäteen ajatellut, että odotan hierojan "tuomion" ennen kuin ilmoitan seuraaviin kisoihin.

Kieltämättä Lieksan kisat kyllä jännittää, sillä ne ovat meidän ensimmäiset ulkokenttäkisat. Täytyisi saada edes yhdet ulkotreenit ennen kisoja. Ja sitten on treenattava lentävää lähtöä. Luulen, että lähtö tulee onnistumaan huonosti, sillä treeneissäkin nimenomaan sen ensimmäisen radan lähtö on ollut ihan mahdoton. Kun ei malta pysyä paikallaan, niin siihen ei tunnu auttavan mikään. Eikä auta yhtään, että agilitytreenit on jääneet nyt vähemmälle, kun tokoiluinnostus on ollut pinnalla. Ne on sitten ne kuuluisat viime hetken treenit edessä, kunhan helatorstai lähestyy.
2 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissani :)http://tollerizorro.blogspot.com/

Henna kirjoitti...

Kiva lukea teidän kuulumisia. Martan tokokuvat on aivan mahtavia, tuo luoksetulo, ihanan päättäväinen katse! :) Tsemppiä kisoihin! Lieksan kisoja mekin aluksi suunniteltiin, mutta juoksut sotkee nyt ne ja vielä varkaudenkin kisailut kun ei treeniä ehdi ottaa kunnolla alle. 9.6. sitten JoA:n kisoihin toivottavasti saadaan Jaakko ja Ninni starttaamaan kesän kisat.