8.12.2012

Löysien "tuplareenien" päivä

Ihanaa, kun oli tämmöinen neljän päivän pikkuloma, niin johan ennätti koiran kanssa treenaamaankin. Normaalit viikonloput menee yleensä arkiaskareissa, joten vapaavuoroillekaan en usein ole ennättänyt. Tänään sitten hyödynsin vapaavuorot täydellä teholla: aamulla tokoiltiin ja illalla aksailtiin.

Aamulenkki tehtiin hallille tekemään tokotreeniä Maijun, Rommelin ja Montyn kanssa. Tehtiin paikallamakuuta, seuraamista, ja tokihan piti ottaa Martan kanssa merkkiä ja suuntia, koska se vaan on niin kivaa. Ehkä hieman löysää tuo meidän tokon treenaaminen nyt on. Ei ole kisoja eli tavoitteita näköpiirissä, joten sen huomaa myös treenaamisessa. Ei jaksa skarpata eikä hioa. Mutta kiva on silti treenata. Pidetään nyt treeneissä hauskaa. Kunhan kesä alkaa lähestyä, niin siten aloitetaan hiominen.

Tehtiinpä sitten iltalenkkikin hallille, mutta nyt oli vuorossa agilityä Marian ja Beijon kanssa. Löysät oli aksatreenikin tänään. Tehtiin pieni pätkä edellisestä ACE-treenien radasta: kontaktia ja putkia ja keppejä. Hyppyjä ei otettu tänään ollenkaan. Viime keskiviikon omista agilitytreeneistä Martta oli oppinut hyvät kontaktit. Eli jää A-esteen kontaktille hienosti, vaikka minä juoksen eteenpäin. Olin yllättynyt, että palaset ovat näin helposti loksahtaneet kohdilleen.

Kokeilin Martan kanssa myös noutokapulaa ja putkia. Meillähän on projekti koettaa saada mäyräkoirasta noutaja. Kun tuo noutokapulan pitäminen ei vaan ole Martasta mitenkään kivaa. Kantaa sitä hyvin löysästi, kalisuttelee hampaissa ja pudottelee. Sain vinkin kokeilla kapulaa agiradalla. Ideana siis se, että joutuu pitämään kapulasta tiukasti kiinni, kun juoksee putken läpi. Ensin joutui hieman houkuttelemaan, että suostui ottamaan kapulan suuhunsa, mutta olin yllättynyt, miten innokkaasti juoksi putkessa kapula suussa. Kapulan luovuttaminen ei vielä onnistunut. Tai siis kapulan luovuttaminen on tällä hetkellä kapulan sylkemistä suusta heti kun vain mahdollista. Mutta keskitytään ensin kapulan pitämiseen ja harjoitellaan kapulan luovuttamista vielä kotona. Taitaa olla iäisyysprojekti tuo noutaminen.

Kun nyt oli sellaisten löysien treenin päivä, niin otettiin Martasta ja Beijosta valokuvia hallilla. Onhan se kaverikuva aina silloin tällöin otettava.

Beijo, Martta ja hienot kontaktit.

Ei kommentteja: