29.7.2014

Loma alkoi Agirodusta

Oho, tässä ollaan oltu niin lomatunnelmissa, ettei ole muistanut edes blogia päivittää. Nyt kun loman viimeinen viikko on menossa, niin täytyy korjata tämä epäkohta. Heinäkuun ensimmäisen viikonloppuna nimittäin loman alkamisen kunniaksi suunnattiin Janakkalaan Agirotuun. En ole varma, että onko Agirodussa aikaisemmin ollut karkeakarvaisten mäyräkoirien joukkuetta, mutta tänä vuonna sellainen saatiin kasaan. Piti kyllä viikon verran pohtia, että viitsiikö täältä itärajalta lähteä niin kauas ajelemaan, mutta onneksi lähdettiin. Mukava reissu se oli kaikenkaikkiaan.

AgiNakkien joukkue oli seuraavanlainen:
 - karkeakarvainen kääpiömäyräkoira Hodja's Kozzakk "Maxim" ja Mari Lahtinen
 - karkeakarvainen kääpiömäyräkoira Freckle-Face Just For You "Outi" ja Tiina Vuorio
 - karkeakarvainen mäyräkoira Royal Pepper's Caruso "Wagner" ja Emmi Id
 - karkeakarvainen mäyräkoira Cacciare Tittle-Tattle "Martta" ja Kati Jönhede

AgiNakit: Maxim ja Mari, Outi ja Tiina, Wagner ja Emmi, Martta ja minä


Maxim ja Outi kisaavat agilityn 1. luokassa, Wagner 2. luokassa ja Martta 3. luokassa. Oli todella mukava nähdä toisia agilitymäykkyjä, sillä koskaan ei samoissa kisoissa meidän kanssa ole mäyräkoiria ollut. Ja mukava oli tutustua uusiin mäykkyihmisiin.

Päivä oli todella helteinen ja hiekkakentällä kuumuus tuntui entistäkin pahemmalta. Onneksi teltan varjossa kävi vielä mukava tuulen henkäys, joten Martta viihtyi siellä häkissä oikein mainiosti eikä tarvinnut kuluttaa voimia paahteessa. Joukkuekisassa oli mukana 49 minijoukkuetta ja meidän loppusijoitus oli 42. Eli ei ihan viimeisiä oltu kuitenkaan. Martan kanssa tehtiin hyvä nollarata ja vauhtiakin oli helteestä huolimatta ihan mukavasti.Wagnerille ja Maximille sattui samassa kohdassa rataa putken ohi juokseminen, eli heille  molemmille 5 virhepistettä. Outi sitten otti yleisönhauskuttamisen roolin: poistui pari kertaa radalta yleisön joukkoon ja päätti viettää putken varjossa hieman enemmän aikaa kuin olisi ollut tarpeellista. Outi keräsikin radalta 65 virhepistettä.

Tässä AgiNakkien suoritus:



Kyllä meillä sen verran mukavaa oli, että päätettiin osallistua taas ensi vuonna. Kiitokset joukkuekavereille! Ihania mäykkyjä koko joukkue täynnä.

Osallistuttiin Martan kanssa myös yhdelle yksilöradalle. Se ei mennyt oikein nappiin, kun jotenkin aika kului kuin siivillä ja meinasin myöhästyä radalta. Mentiin juoksemalla lähtöön ja niinpä lähtemisestä ei meinannut tulla mitään. Kävin itse kierroksilla ja samoin koira. Meidät hylättiin jo ensimmäiselle esteelle, kun Martta karkasi lähdöstä, juoksi ensimmäisen esteen ohi ja päätti sitten hypätä sen väärältä puolelta takaisin lähtöön.
Mutta sitten kun päästiin alkusählinkien jälkeen matkaan, niin tehtiin hyvä ja puhdas rata. Mutta oikeastaan tuo yksilöradan epäonnistuminen ei niin haitannut, sillä joukkuekisa oli meille kuitenkin se ykkösjuttu ja siinä onnistuttiin täydellisesti.

Tässä vielä muutamia kuvia Martasta Agirodussa:











Agirotuviikonlopun jälkeen aloitettiin loma sitten todenteolla. Ei olla treenattu juurikaan, vaan ollaan pidetty lomaa kaikista harrastuksistakin. Mutta seuraavassa postauksessa sitten lomatunnelmista enemmän.






4 kommenttia:

sari kirjoitti...

Martta on niin pop! <3 Hauskaa viimeistä lomaviikkoa ja hyviä treenejä jatkossa!

Sari ja siskontyttö Muru

Emma kirjoitti...

Oo siistiä et agirodussa on ollu myös mäykkyjoukkueita! Kivasti näkee miten saman rodun ja muunnoksenkin sisällä on eroja siinä miten ne tekee hommia :)
Aina itekin oon miettinyt et oispa kivaa päästä mäykkyjoukkueella kisailemaan mut oma koira harmi vaan ei oikein sovi moiseen :P

emmi kirjoitti...

Oli ihanaa, että jaksoitte lähteä mukaan agirotuun. Olipa mukava nähdä Aginakkien joukkueen suoritus. Ja ensi vuonna lähdetäänkin sitten kisaamaan voitosta ;)

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hauska katsoa tuo video pitkästä aikaa =) Oliko "vähän" lähellä ettei Maxim mennyt kepeille, tehokas karjaisu ;) Ensi kesänä todellakin lähdetään toden teolla haastamaan kärkiporukkaa! Mukavaa oli, kiitos vielä! -Mari & Maxim