6.3.2016

Pikkutyyppi tekee agilityä

Loma alkoi agilityllä. PoKSin hallilla oli Sanna Kataisen agilitykoulutus, jonne osallistuin Silken kanssa. Torstaisin meillä on omat viikkotreenit Silken kanssa ja viime treeneissä tuskailin sitä, miten Silke ei enää irtoa putkeen. Ja muutenkin meno oli viime treeneissä vähän tahmeaa. Niinpä odotukset eivät olleen korkealla, kun Sannan koulutukseen mentiin. Vaan niinpä se pikkutyyppi yllätti minut taas. Tietysti rata alkoi putkilla, joista ensimmäiseen piti irrota kaukaa ja toinen piti osata hakea itse. Sanoin aluksi Sannalle, että nyt on sellainen pentu, joka ei irtoa eikä hae. Mutta miten kävikään: se mokoma irtosi ja haki. Irtosi hienosti joka kerta, mutta pari kertaa ohitti toisen putken, kunnes muutaman kerran otettiin putki itsenäisenä ja palkattiin loppuun, niin sen jälkeen ei ollut mitään ongelmaa.

Takaakierrot Silke teki kerrassaan mallikkaasti. Ja miten hienosti tuli ohjauksiin, joita en ole ikinä ennen tehnyt: persjätöt ja japsit, nehän meni kuin vanhalta tekijältä. Minä olin se jarru, kun en uskaltanut tehdä kunnollisia persjättöjä, kun ajattelin, ettei niistä mitään tule. Mutta kun uskalsin, niin hienosti pikkutyyppi sieltä kipitti.

Sannalta tuli pari vinkkiä palkkaamiseen. Pääasiassa Silke palkkautuu leluilla (vetolelut ja pallot), mutta välillä myös nameilla. Sannan mielestä namipalkkaa voisi käyttää enemmänkin, sillä oppiminen on silloin parempaa. Eli väliin namipalkat ja loppuun lelut.


Tässä videokooste koulutuksesta:Ei kommentteja: