9.4.2011

Epätoivoa agilitytreeneissä

En tiedä vaikuttiko eilisillan tokotreenit Martan mielentilaan vai mikä, mutta tämän aamun agitreenit olivat kyllä pahin riman alitus pitkiin aikoihin. Ensinnäkään en meinannut saada Marttaan mitään kontaktia, vaan alusta asti vaan kyttäsi toisia koiria. Jo heti alussa rataa rakennettaessa ei pysynyt hiljaa, vaan haukkui kuin vähä-älyinen. Ennen ei ole noin huonosti käytäytynyt, eikä nyt ollut edes muita haukkuvia kavereita, jotka olisivat provosoineet moiseen toimintaan.

Sitten omaa vuoroa odotellessamme koira kävi ylikierroksilla. Riuhtoi hihnassa toisia kohti ja vinkui ja marmatti. Vaikka namua heiluttelin nenän edessä, niin toisten koirien suoritukset kiinnostivat enemmän. Itsenäinen harjoittelu onnistui kuitenkin jollakin tavalla. Kun Martalla on tekemistä, niin keskittyy siihen sitten kunnolla. Piti tehdä töitä, että koiran sai jonkinlaiseen kontaktiin edes hetkellisesti , mutta namupalojen avulla se onnistui aina välillä. Tehtiin eilisiä tokoharjoituksia, että koira pysyi paremmin hallinnassa. Yllätyin itsekin, miten hyvin onnistui maahanmeno ja paikallaan olo agilityhallissa.

Pohjanoteeraus oli meidän agilityrata tänään. Minä itse sähläsin minkä ennätin: unohdin radan, oman sijoittumisen radalla, annoin koiralle vääriä käskyjä,... Ja koira ei malttanut keskittyä, syöksyi radalta toisen koiran kimppuun (tai ei ihan kimppuun, mutta sinne viereen räkyttämään ärsyttävästi). Muuten Martta kyllä suoritti radan innokkaasti, kun vauhtiin pääsi, mitä nyt minun sekavista käskyistä sai selvää. Mutta kun rata päättyi, tai piti odottaa taas liikkeelle lähtöä, sain olla varuillani, että koira pysyi hallinnassa. Kai sekin vaikutti siihen, etten pystynyt täysillä itse keskittymään, kun olin epävarma koiran käyttäytymisestä.

Ensimmäistä kertaa Martta oli noin levoton koko treenin ajan. Ei rentoutunut ollenkaan, vaan kävi ylikierroksilla loppuun asti. Kun katsottiin muiden suorituksia, niin Martta riuhtoi hihnassa ja vinkui lakkaamatta. Mitenhän tuon tavan saisi kitkettyä pois? Nyt ei auttanut hyvä eikä paha. Jotain on kyllä keksittävä, jos tuommoinen pöljä käytös jatkuu, muuten menee hermot sekä minulta että treenikavereilta.

Ei kommentteja: