16.4.2011

Näin maastonakki väsytetään

Miten ihana kevätpäivä! Aurinkoa ja lämpöä, eli lumet sulaa kohisten. Aamulla oltiin agilitytreeneissä. Meitä oli paikalla vain kolme koirakkoa, ja Martta kävi kuumana. Ensinnäkin se haukkuminen rataa rakennettaessa oli uskomatonta. Muut koirat eivät tällä kertaa provosoineet, kyllä se oli yksin Martta joka haukkui. Miten ihmeessä tuon tavan saa pois?!  Tämän päivän treenirata oli oikein mukava. Pitkästä aikaa oli pöytä mukana radalla ja se tuotti aluksi hankaluuksia. Parin toiston jälkeen pöytä meni kuitenkin paremmin kuin odotin. Martta kävi todella kuumana, kun odotimme omaa vuoroamme. Vinkui ja ulisi, ja veti hihnassa radalle päin. Vasta oman vuoromme jälkeen, kun olimme tehneet radan kertaalleen, Martta malttoi keskittyä paremmin odotteluun ja itsenäisesti harjoiteltaviin esteisiin. Tänään olikin viimeinen kerta jatkoryhmässä ja maneesilla. Ensi kerta on sitten ulkokentällä ja pienryhmässä uusien treenikavereiden kanssa.

Martta oli ihan poikki treenien jälkeen. Ei kuitenkaan malttanut nukkua, vaan oli minun kanssa pihahommissa eli lumien levittämisessä. Lumet alkaa sulaa pihasta niin, että aita on taas tullut esiin. Martta istua nakotti pihan perällä nenä kiinni aidassa ja vahti naapureita. Eikä naapureiden pihassa edes tapahtunut mitään eikä kulkenut ketään, mutta vahdittava vain oli.

Illalla tehtiin vielä pieni pyöräajelu ja käytiin Remun kanssa koirapuistossa. Aloitti hillittömän räkyttämisen ennen koirapuistoa ja jatkoi räkyttämistä kun päästiin aitojen sisäpuolelle. Puistossa oli ainakin kuusi koiraa, kaikki uroksia. Eli mitään rähinätilanteita ei tarvinnut pelätä. Martta oli porukan pienin, mutta taatusti kovaäänisin. Haukkuminen on lisääntynyt mahdottomasti viimeaikoina. Tähän on kyllä nyt puututtava, ei mahda mitään. Keinot on keksittävä, että tuo räkyttäminen saadaan loppumaan. Tai edes vähenemään. Kun pääsee räkyttämisen makuun, niin ei malta lopettaa.

Kun tultiin koirapuistosta kotiin, Martta kävi heti nukkumaan. Kömpi omaan sänkyynsä ja on nukkunut siitä asti. Näyttää siltä, että nukkuu aamuun asti. Ei tullut edes kerjäämään popcornia tai muutakaan iltapalaa. Merkillistä. Koirahan taitaa olla ihan oikeasti väsynyt.

Ei kommentteja: