12.6.2011

Käytiinpä näytelmissä

Tänään osallistuttiin Joensuun ryhmänäyttelyyn. Onneksi arvostelu oli iltapäivällä, sillä aamulla ukkosti ja satoi vettä. Aamulla herätessäni sateen ropinaan ja ukkosen jyrinään ajattelin, että mitenköhän saan maastonakin käyttäytymään edustavasti kuraisella hiekkakentällä vesisateessa. Mutta onneksi sade loppui jo aamulla ja kenttä ennätti kuivua iltapäivään. Itse asiassa keli oli mitä parhain koiranäyttelylle, kun oli mukavan viileää, pilvistä mutta kuitenkin kuivaa.

Omaa vuoroamme odotellassa Martan aika meni vahtiessa kassia. Martalle on tullut elämän tehtäväksi vahtia meidän tavaroita aina kuin se vain on mahdollista. Yleensä se on joku kassi, jossa kuljetetaan Martan tavaroita. Makasi joko kassin vieressä tai kassin päällä. Ja jos joku koira kulki vähänkään kassin läheltä, niin sitten alkoi rähinä. Tai jos joku koira erehtyi katsomaan Marttaa vähänkään pidempään, niin rähinähän siitäkin piti nostaa. Muuten Martta makoili hyvin rauhallisesti ja tyytyväisenä kassin kanssa.

Minua hieman jännitti, miten kehäkäyttäyminen Martalta sujuu, sillä edellisen kerran käytiin näyttelyissä viime elokuussa. Mutta Martta ei pettänyt minua: käyttäytyi oikein mallikkaasti, kulki hienosti ja antoi tuomarin "ronkkia". Tämä tuomari olikin varsinainen hampaitten tutkija. Pitkään sihtasi hampaita joka suunnasta. Olin jo varma, että Martta kyllästyy moiseen touhuun, mutta koira osoittautui hyvin kärsivälliseksi. Martta saikin arvosteluun maininnan "hyvä luonne". Arvostelun lisäksi tuomari sanoin kehässä, että Martta on hieman liian lyhyt,mutta sillä on kauniit pyöreät silmät. Tästä lyhyydestä tuomari sanoi melko monelle pienikokoiselle mäykylle. Parhaat koirat olivat melko isokokoisia ja rotevia.

Minulla oli tarkoitus ilmoittaa Martta elokuun Joensuun näyttelyihin, mutta pitää vielä katsoa, kannattaako. Vai annetaanko näyttelyiden kokonaan olla ja keskitytään muihin harrastuksiin. Tänään meiltä jäikin agilitytreenit väliin näyttelyn takia. Ja illalla olisi ollut mahdollisuus osallistua vinttikoirien viehetreeneihin, mutta Martta on aivan liian väsynyt näyttelyn jälkeen, että olisi mitään järkeä lähteä treeneihin enää tänä iltana. Pitää vain toivoa, että saadaan mahdollisuus osallistua seuraaviin viehetreeneihin. Jos vain tuollainen tappijalka mahtuu mukaan vinttikoirien porukkaan.

Ei kommentteja: