3.11.2014

Kavereitten kanssa lenkillä

Onpas nämä blogipäivitykset olleet pelkkää agilityä. Vain kisa- ja treenipäivityksiä, vaikka loppujen lopuksi sehän on vain pieni osa meidän arkea. Nyt tehdään korjausliike ja kirjoitetaan enemmän meidän normielämästä. Normielämään kuuluu paljon ulkoilua, pitkiä lenkkejä ja koirakavereita.

Eilen oltiin yhdessä Marian, Beijon, Divan ja Miuxin kanssa lähes parin tunnin lenkillä pelloilla. Saivat koirat juosta ja tonkia. Martta osaa olla hienosti Miuxin kanssa, joka on vasta 11 viikkoa vanha. Alkumatkalla Miux ei kovin paljon Martan ympärillä häärännyt, mutta loppumatkasta kävi jo paljon rohkeammaksi. Yllättävän pitkä pinna Martalla on. Tai sitten vaan pellon hajut veivät huomion ihan muihin asioihin. Martta ei juurikaan Miuxiin kiinnittänyt huomiota, mutta muutaman kerran juoksentelivat yhdessä. Kuten kuvista näkyy, eilinen keli oli mitä parhain syyskeli: yöllä oli ollut pakkasta, joten maa oli jäässä, aurinko pilkotteli välillä ja ilma oli tyyni.


Hassu lauma: Diva, Beijo, Miux ja Martta.


Iso kieli ja pikku kieli. Ja kaksi hassua savinaamaa. On sitten vähän myyränkoloja kaiveltu.


Tänään tehtiin reilu tunnin metsälenkki Marin, Pyryn ja Binjan kanssa. Säätila olikin muuttunut yön aikana, joten tämän päivän lenkki tehtiin ihan toisenlaisissa olosuhteissa kuin eilen: lunta, tihkusadetta, tuulta. Mutta kun koirat sai kirmata vapaana, niin eipä mäyriäistäkään märkyys haitannut yhtään. Ensilumi vaan meinaa saada pienen saalistajan vaistot heräämään. Kun riistan jäljet erottuu selvästi hangelta ja hajut tarttuu nenään, niin mielellään olisi Martta lähtenyt saalismatkalle. Muutaman kerran piti karjua porukan pienikokoisin takaisin polulle, kun tahtoo kuuloaisti hävitä sitä mukaa kun riistan haju lisääntyy nenässä.


Martan kaverit: Binja ja Pyry
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oliks yks noista koirista lagotto romagnolo?

Kati kirjoitti...

Hei, ei ole lagottoja vaan Diva ja Beijo on portugalinvesikoiria, Miux on pyreneittenpaimenkoira, Pyry ja Binja kooikerhondjeja.