25.12.2015

Joulukuvia


Juuri ennen joulua satoi sen verran lunta, että saatiin otettua ulkona joulukuvia.
Tälle Silke ja hattu -kuvalle en voi olla nauramatta. Siinä pentu näyttää yhtäaikaa niin reppanalta ja tärkeältä :)
Ilman hattua se näyttää vain niin sievältä.


Joulukuusi ei ole koiria kovinkaan paljon kiinnostanut. Mutta kuusen vesi on näköjään voittanut makutestissä, sillä koirien vesikupissa vesi ei ole vähentynyt sen jälkeen kun kuusi tuotiin sisälle.Silke sai monta pakettia, mutta se ei ihan ymmärtänyt pakettien ideaa ja lahjojen avaaminen oli sellaista nypertämistä. Martta sen sijaan ymmärtää joululahjojen päälle ja sillä meinasi mennä kuppi nurin pari kertaa, kun oli hieman vaikea hyväksyä, että myös Silkelle oli paketteja.
Aattoilta sopii mainiosti kaupungin keskustassa sijaitsevien geokätköjen etsintään. Niinpä se oli hyvää treeniä samalla pikku-Silkelle. Hävettävän vähän on tullut keskustassa käytyä koirien kanssa, vaikka matkaa ei ole edes kahta kilometriä. Jonkin verran oli liikennettä, mutta kuitenkin vain sen verran, että Silkelle ei tullut ylikuormitusta. 
2 kommenttia:

Veera + Milo & Breci-mäykyt kirjoitti...

Hei! Mun on pakko kommentoida kun huomasin että sun toinen koirista on selästään leikattu. En tiedä oletko koskaan blogiini löytänyt (http://maastomakkaramilo.blogspot.fi/) mutta ajattelin kommentoida kun meilläkin oli Breci joka leikattiin kaksi kertaa, jonka jälkeen sai vielä kaksi halvausta joista toista hoidettiin akupunktiolla ja laser hoidolla ja neljäs kerta veikin sitten rakkaan haukkujen taivaaseen. Suosittelen olemaan oikeasti varovainen koiran kanssa jos kerran alttiutta välilevytyrään on. Enää en usko että koira joka on leikattu, voi elää taysin samanlaista elämää kuin silloin ennen leikkausta. Meillä Breci sai samaan kohtaan tyrän myös kuin teillä, seuraavalla kerralla se tuli siihen seuraavaan nikamaan.. Kolmannesta ja neljännestä ei ole tietoa kun emme enää kuvanneet. Teimme koiran kanssa valtavan määrän työtä, kävimme fysiossa, kesällä uitimme ym, ja silti se pirulainen iski aina vaan uudelleen. Suosittelen siis että ette anna koiran enää hyppiä sohville, mennä rappusia tms sillä se tosiaan voi tulla uudelleen. En tiedä oliko meidän Breci erityisen heikko mutta järkyttävää aikaa se oli. Meillä Breci halvaantui ekan kerran maaliskuussa 2014, seuraavan kerran heti juhannuksena, sitten syyskuussa vai lokakuussa, ja viimeisen kerran tän vuoden heinäkuussa. Olkaa siis koiran kanssa tarkkoja ja varovaisia jotta ette joutuisi kokemaan samaa kuin me :/

Kati kirjoitti...

Hei, kiitos kommentista!
En ollut koskaan blogiasi lukenut, mutta kylläpä tosiaan oli surullista luettavaa. Voin vain kuvitella, miten kamalaa on elää tuo mäyräkoirien kirous neljään kertaan. Osanottoni teille. Ja kun kyseessä on vielä ollut noin nuori koirakin, koira parhaassa iässä. Todella surullista ��
Mäyräkoirien välilevytyrästä ei taida olla kattavaa tilastointia saatavissa mistään. Lähinnä juuri se uusiminen kiinnostaisi minua kovasti. Tällä hetkellä on saatavilla vain erilaista mutu-tietoa ja sen varassa on elettävä.

Vaikka sanonkin, että Martta elää taas täyttä elämää, niin kyllähän sen elämä on nyt paljon rauhallisempaa kuin aikaisemmin. Sen verran tapaus säikähdytti, että tekisi mieli kääriä koira pumpuliin. Rappusia emme ole antaneet kulkea ja sohville hyppimistä pyrimme minimoimaan niin paljon kuin se vain on mahdollista. Ja totta kai Martta on jäänyt eläkkeelle agilitystä. Pyrin minimoimaan kaikki riskit sen kanssa, mutta toisaalta haluan, että Martta saa elää ihanaa mäyräkoiran elämää. Ja metsässä irti juoksemista en kykene Martalta kieltämään.

Mikäli haluat, niin minulle voi lähettää viestejä sähköpostitse kati.jonhede (a) gmail.com tai facebookissa :)