27.1.2014

Mitkä treenit!

Pakkasen takia jätettiin oman ryhmän treenit väliin, mutta ollaan me silti treenattu. Kaksi kertaa viikossa kontaktitreenejä, pakkohan sen on alkaa jo näkyä. Tämän viikon treenissä tuli tunne, että nyt ollaan jääty junnaamaan paikoillemme. Ollaan nysvätty, hinkattu, hiottu, eikä valmista tule ikinä. Tässähän oli tarkoitus edetä nopesti, eikä jäädä paikalleen polkemaan. Niinpä päätettiin perjantain treenissä ottaa kunnon harppaus eteenpäin. Marian kanssa todettiin, että kyllä meidän taitavat koirat tämän jutun jo osaa. Niinpä lisättiin kontaktien toiselle puolelle pari hyppyä. Otetiin ensin hyppy-kontakti-putki, sitten hyppy-hyppy-kontakti-putki. Vaikka kierrokset nousivat, niin molemmat koirat tekivät todella hienot kontaktit ja hyvällä vauhdilla. Sitten vaihdettiin suuntaa, eli putki-kontakti-hyppy. Ja palkka ensimmäistä kertaa hypyn jälkeen. Palkkana edelleen kissanruoka ja se toimii. Marttakin kestää useita toistoja ilman että vire laskee, kun palkka on niin super. Päätetiin, että aletaan entistä enemmän lisätä rataa ennen ja jälkeen kontaktien. 

Martalla on eniten hankaluutta suorittaa kontakteja silloin, kun minä jään taakse. Silloin Kääppäsen vauhti etenkin puomilla menee hiimailuksi, kun kyttää vaan minua, että tulenko vaiko enkö. Luulen, että kun aletaan treenata kontakteja osana rataa, Martan vire on niin korkealla, että minun sijoittuminen ei ole enää niin suuri asia. Tai ainakin sitä pitää rueta treenaamaan enemmän, jos hiimailu jatkuu. 

Tänään treenattiin kontakteja Helin ja Pippa-whippetin kanssa. Tein Martan kanssa samaa treeniä kuin perjantaina. Ja kylläpä mäykkynen tekikin vakuuttavia kontakteja! Tämän viikon treenit on menneet ihan nappiin. Joka treenissä se kyllä ainakin yhden kerran testaa, että onko pakko pysähtyä. Tähän astisista onnistumisista huolimatta en jaksa uskoa, että Martan kontakteja saadaan koskaan 100 % varmaksi. Liian paljon vanhaa opittua on muistissa. Lähinnä tämä kontaktitreeni opettaa minua. Jos minulla koskaan tulee olemaan toista koiraa, niin tiedänpä, miten opetan kontaktit. Martta on hiukan haasteellinen, koska se ei halua luopua aiemmin opitusta kokonaan. Mokoma käyttää sitten kaikkia oppejaan sekaisin, mikä milloinkin sen mielestä vaikuttaa hyvältä. Ihan kuin sen päässä olisi "lottokone", joka arpoo oikeat ja väärät teemat. Ja sen asian kanssa minun pitää oppia toimimaan.

Ei kommentteja: