3.5.2014

Se vaati kaksi sylikyytiä

Kotikisat ja kolme rataa. Odotukset eivät olleet kovin korkealla. Jostakin syystä kotikisat eivät ole koskaan saaneet meitä huippusuorituksiin. Neljä rataa oli tarjolla, mutta ilmoitin kolmelle agiradalle, sillä nämäkin kisat olivat meidän kontaktitreenikisat. Neljäs rata olisi ollut hyppyrata, mutta kolmekin rataa on Martalle liikaa yhdelle päivälle. Nyt laskin niin, että ainakin ensimmäinen rata jää kesken kontaktien takia, eli ei olisi Martalle niin rankkaa. Vaikka toisaalta se ratojen tekeminen ei niinkään mäyriäistä väsytä, vaan se odottelu ratojen välillä. Vaikka se autossa saa väliajat ollakin omassa häkissä omassa rauhassa, niin ei se osaa niin lunkisti ottaa, että keräisi voimia. Taitaa voimakas vahtivietti kuluttaa enemmän kuin mitä Kääppäsen akut ehtii latautua.

A-radalla tuomarina oli Reetta Mäkelä. Ja olipa kiva rata. Paljon takaakiertoja, mutta ei kuitenkaan mitään mahdotonta pyörittelyä. Rata alkoi "kivalla" suoralla: hyppy-rengas-puomi. Ja siihen se meno sitten meillä tyssäsi. Kuten pahoin pelkäsin, niin ensimmäiselle radalle kun koiran ottaa, niin ei se tuollaisen suoran jälkeen enää muista, että puomille piti pysähtyä. Kyllä harmitti, sillä se olisi ollut niin meidän rata. No, ei auttanut kuin ottaa koira syliin ja kantaa maaliin.

B-radalla tuomarina oli Anne Savioja. Kiva rata oli tämäkin. Tällä kertaa päästiin viidennelle esteelle, joka oli A-este. Siinä huomasin jotakin aivotoimintaa mäyriäisen päässä, sillä kun juoksi kontaktin läpi, niin aivan kuin olisi hartiat painuneet kasaan tyyliin "Ai niin!" ja alkoi peruuttaa kontaktille. Ja taas pääsi tappijalka sylikyydillä maaliin. 

Ennen C-rataa oli aika epätoivoiset fiilikset. Niinpä piti tehdä paniikkitreenit: löytyi laudanpätkä, jonka virittelin hallin takana kuormalavan päälle. Sitten naksuteltiin hienoja kontakteja. En tiedä oliko tästä mitään apua. Ehkä se auttoi enemmän minua. Kolmannelle radalle lähdettäessä ja jo siihen valmistautuessa huomasin Martan olevan väsynyt. En saanut siihen enää sellaisia kierroksia, mitä aikaisemmilla radoilla. C-radalla ensimmäinen kontakti, A-este, oli este nro 11, ja puomi oli kolmanneksi viimeisenä. Uskon, että koiran väsymyksellä, paniikkitreenillä ja kontaktiesteiden myöhäisillä sijoittumisilla radalla oli toivottu yhteisvaikutus ja vihdoin, aah vihdoin ne kontaktit onnistuivat kriteerieni mukaisesti. Ei mitään väliä, vaikka yhden putken edessä sählättiin tai että kaiken kaikkiaan saatiin 9 sekuntia yliaikaa. Kontaktit onnistuivat hienosti, se pelasti tämän kisapäivän. Kääppä taas yllätti. Ensin se suistaa minut epätoivon partaalle ja sitten se esittää parastaan. Katsokaa vaikka, miten hienot kontaktit se teki:
Kisailmot laitettu Iisalmeen kolmelle radalle. Viikon päästä tiedetään, montako sylikyytiä siellä tarvittiin.1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Siut on haastettu :)
Ohjeet löytyy täältä: http://nopeammatjalat.blogspot.fi/2014/05/haastettu.html