21.3.2011

Talossamme on päivänsankari

Martta täyttää tänään 21.3.2011 kaksi vuotta! Eikös se oikeastaan tarkoita koirien elämässä aikuisuuteen siirtymistä, eli Martasta tuli täysi-ikäinen.

Synttäreitä juhlittiin lettukestien muodossa. Tein Martalle synttärikakun kolmesta pikkuletusta, joiden väliin tuli kermavaahtoa. Ja tietysti kaksi kynttilää kakkua koristamaan. Sankari sai istua keittiön pöydällä ja nautiskella (eli hotkia) letut parempiin suihin. Ennen kakun syöntiä otettiin virallinen pönötyskuva, kuten synttärisankareista kuuluu:Synttärisankarille oli hankittu lahjaksi kaksi pehmolelua sekä yksi luu. Kun kakku oli hotkittu, sankari odotti malttamattomana lahjojen avaamista. Pakettien repiminen olikin Martan mielestä erityisen hauskaa hommaa. Ja pehmoleluja vingutettiin koko ilta.

Synttärikekkerien jälkeen tehtiin puolentoista tunnin iltalenkki. Oikeastaan puolet ajasta käveltiin ja loput meni vastaantulevien koirakaverien kanssa seurusteluun. Lenkillä nähtiin yksi uusi tuttavuus, lyhytkarvainen mäyräkoirauros, joka olisi hyvin innokkaasti halunnut Marttaan tutustua, mutta poika ei ollut Martan mieleen. Seuraavaksi tavattiin lenkillä huomenna yksivuotissynttäreitä viettävä karkeakarvainen mäyriäinen Vilma. Vilma haluaisi aina vimmoisasti leikkiä Martan kanssa, mutta Martta ei oikein innostu. Käyttäytyy kyllä ihan nätisti Vilman kanssa, mutta enemmänkin vahtii, että Vilma ei vaan tule liian lähelle Martan namuja, jotka ovat minun taskussa. Loppumatka lenkistä kuljettiin yhtä aikaa Serbiasta kotoisin olevan seropin Ilonan kanssa. Ja nähtiinpä vielä Tuiskukin kotiportilla.

Lenkin jälkeen oli vielä energiaa vinguttaa uusia leluja ja jyystää uutta luuta.

Ei kommentteja: